Vår historia

Älmhult 1979, då allt startade

Dammolnet efter våra cyklar hängde fortfarande kvar mot villornas gräsmattor på Sölvegatan i Älmhult. Tre klasskamrater som skulle skiljas för dagen stod lutade över sina bockstyren i vägkorsningen och tittade på varandra. Vad mode gäller hade jag vid den tiden ingen aning om, förrän min vän på cykeln bredvid frågade mig varför inte jag hade pösjeans när alla andra hade det. Där stod jag i mina utsvängda manchesterbyxor och skämdes. Snabbt som attan cyklade jag hem och bad mor sy om mina byxor.

Jag kommer från en småländsk familj som alltid har sett värdet i att återbruka saker och ting. Från storebror till mellanbror till mig; lite så var det med allt. Mor och bror sydde och det satte igång mitt intresse för mönster och former. Vi satt kanske inte på allt smör i Småland, men vi hade en stark gemenskap och har man inte råd så får man ta vad man har. Med den andan runt bordet startade en blomstrande tid av nyfikenhet, skaparglädje och engagemang.

Barndomsåren har gett mig en nära relation till naturen och den mystik som gärna uppstår mellan en nyfiken smålänning och Älmhults urskogar. Det blev en del av min vision och jag ser det som min uppgift att slå ett slag för hållbarhet, återbruk och äkta material.

Denna resa som startades för herrans många år sedan fortgår än idag och har tagit formen av AB Småland.

Visionen. Ett livsstilskoncept där det oväntade möter det traditionella. Redesignad heminteriör och mode blandat med nydesignat i ekologiskt eller återvunnet material där vi bjuder in dig att vara med i skapandet. Vår ambition är att erbjuda en inspirerande mötesplats med en kreativ atmosfär där alla känner sig välkomna.

d7a0332_klar_stol

Visionären. Alltid mitt i ett projekt, med oceaner av inspiration vart hen än vänder sig. Visionären greppar efter nya idéer och lever i det absoluta nuet. Det finns inga dåliga väder för visionären, endast bra och mindre bra tankar.

d7a0256klar_visionar

Nyfikenheten. Mitt i den småländska mystiken finner vi nyfikenheten. Den kikar in genom rutor, klättrar i träd, rotar i bråte och klipper gräsmattan mitt i natten.

Nyfikenheten föds ur den småländska naturen och allt är alltid till för att upptäckas.